dimecres, 28 de maig del 2014

En record d'en Tià Salellas. Memorial.

Avui fa 6 anys que ens vas deixar i vas marxar. I en fa molts més que et vaig conèixer. Jo era un jovenet inexpert de la vida i la teva presència em va impressionar. Eres referent polític i humanista, i un pou d'experiència i vàlua professional.

A l'època de Maulets i als anys 90 del segle XX no paraves d'ajudar als febles i als lluitadors, fossin insubmissos, okupes, anarquistes, comunistes, independentistes o treballadors en lluita. De vegades tot alhora; no t'importava donar un cop de mà i això feia que la lluita fos més eficaç i planera malgrat la repressió i les dificultats. Va seguir la dinàmica a la dècada següent i la teva feina i activisme il·luminaven amb un raig d'esperança aquest racó de món carregat de contradiccions, desigualtats i actituds porugues.

Afortunadament vas deixar marca i el teu record perdura a moltes raconades del nostre entorn. Llocs carregats de memòria i simbolisme s'arrapen a la geografia viscuda de la ciutat, perseverant i fent forat en aquesta Girona popular i combativa que malda per fer-se sentir. El memorial Sebastià Salellas, que enguany ja arriba a la sisena edició, és una bona oportunitat per recordar-te i agafar forces per tirar endavant en la nostra tossuda i resistent consciència col·lectiva, que ens empeny a no defallir en la lluita incansable per la independència i el socialisme, per la llibertat i la justícia social.