dimarts, 3 de juny del 2014

Comissions informatives. Ple municipal 9/06/14

Junta de Portaveus urgent

Arran dels esdeveniments de les darreres hores, l'alcalde convoca junta per saber el parer dels diferents grups municipals envers el títol de Príncep de Girona. Per part meva trasllado que la CUP mai ha reconegut aquest títol i que ara és una bona oportunitat per abolir tot títol monàrquic. Girona té tradició republicana i no tenim perquè ostentar títols monàrquics. Dit això, la CUP impulsa i presentarà (amb el suport d'altres grups municipals, si ho volen) una moció per no reconèixer aquest títol.

Comissió informativa d'Alcaldia

L'alcalde presenta la proposta sobre la Monar. La sèquia serà cedida a la gestió pública i l'ajuntament de Girona disposarà de dues finques, una de les quals és la de la turbina de la Grober. La sèquia a partir d'ara serà de titularitat municipal i caldrà treballar per restaurar el patrimoni natural, històric i hidràulic que aporta als municipis, alhora que caldrà també promocionar-lo i explotar-ne els valors pedagògics i fins i tot turístics que ofereix.

Comissió informativa de Promoció i Ocupació
  • Vol gastronòmic a l'Onyar. La regidora de turisme Coralí Cunyat explica que s'instal·larà una construcció al cantó del Pont de Pedra i damunt l'Onyar que consistirà en una promoció de la gastronomia gironina. Els inversors son una empresa anomenada IXCE que hi farà una inversió important ( pels volts de 400.000 euros) i qui ho gestionarà serà l'associació Bons Fogons, presidida per Toni Vallory. S'explica que la voluntat dels promotors és que l'invent itineri per tot el món promocionant la gastronomia gironina. La regidora explica que l'ajuntament cedeix l'espai i que des de l'àrea de Turisme es compraran sopars per portar-hi convidats. Ens expliquen que encara no hi ha cap autorització tècnica que els tècnics continuen treballant per tal de poder autoritzar la llicència corresponent. També i posteriorment se'ns informa que això no estarà obert fins cap al mes de juliol. 
  • Clínica Girona. Es presenta el procés de trasllat de la Clínica Girona dels terrenys actuals a la zona de la carretera de Barcelona on hi ha les naus. En els terrenys ubicats a les naus de la carretera Barcelona fa anys es va desenvolupar un pla urbanístic dels grossos, amb especulació inclosa. Es pretenia transformar una antiga zona industrial en residencial i la cosa va acabar com el rosari de l'aurora.  El regidor que ho impulsava tot era en Joan Pluma. Sobre la Clínica Girona s'explica que els terrenys de l'antiga clínica es vendran a una empresa que hi farà un zona comercial però una part es cedirà per zona verda i una altre pel col·legi verd. Nosaltres hi afegim que caldria iniciar un diàleg veinal per veure si s'hi poden ubicar serveis que manquen al barri. 
  • S'aprovarà també la regulació de bars i restaurants, que a partir d'ara no es podran obrir locals que no estiguin a un mínim de 50 metres l'un de l'altre. 
Comissió informativa de Ciutadania
  • S'explica que es portarà a Ple l'aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana. Un cop aprovat inicialment s'obrirà un termini de 45 dies per fer-hi al·legacions. Després s'iniciarà el tràmit per fer l'avaluació ambiental i la Generalitat revisarà el Pla en la seva totalitat. Es calcula que l'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana de Girona serà al Ple del desembre de 2014. Ara és el moment de començar a fer al·legacions. 
  • Es presenta el nou sistema de recollida d'escombraries del Barri Vell. S'incorporen contenidors petits i  diverses fraccions. Fins ara no es feia recollida selectiva, cosa inacceptable. 
  • Demà 5 de Juny Dia del Medi Ambient es farà una visita a dos equipaments que inclouen energies renovables. Concretament l'Escola L'olivera (Geotèrmia) i el CEIP Santa Eugènia (Biomassa). La CUP va demanar fa temps visitar els equipaments que inclouen energies renovables però volem que es facin més visites i que siguin obertes. L'objectiu nostre és donar a conèixer aquesta realitat i potenciar-la a fi i efecte d'avançar cap al nou model energètic basat en l'eficiència, la generació distribuïda i neta d'energia i la desconnexió de l'oligopoli. 
Comissió informativa de Serveis de les Persones 
  • Resultats positius inscripcions casals d'estiu. De 44 casals, 11 han ofert poder inscriure's per quinzenes i això ha tingut molt d'èxit i ha augmentat la demanda. No s'ha hagut de suprimir cap casal per falta d'inscripcions.
  • Es porta al Ple de dilluns l'aprovació del conveni i el contracte de lloguer de l'edifici Cartanyà i el pavelló de la parròquia de St. Josep per fer-hi el nou institut de Girona. Serà una solució provisional. Si la necessitat d'aquest nou institut es consolida s'haurà de buscar un altre emplaçament. L'Ajuntament assumirà tot el cost del lloguer perquè no ha pogut aportar terrenys per a fer-hi el nou institut.
  • L'escola d'adults a partir del curs que ve traslladarà la part de formació ocupacional a l'edifici on hi ha el Servei Municipal d'Ocupació (SMO). La Generalitat assumeix el cost de les obres (80.000 euros) i els nous espais creats es podran fer servir tant pel SMO com per l'escola d'adults, perquè per horaris hi ha compatibilitat. Així es podrà augmentar una mica l'oferta de places i es descongestionarà l'edifici actual, que es mantindrà per oferir-hi l'alfabetització i l'obtenció del graduat escolar.