dilluns, 20 d’octubre del 2014

Girocleta


Soc usuari habitual del servei de Girocleta. I sóc un defensor del sistema de transport públic basat en la bicicleta, alhora que sóc un ferm defensor d'aquest mitjà de transport. Penso que la bicicleta té molt de futur i que una revolució està en marxa. Encara no hem vist res perquè la mobilitat urbana i interurbana ha d'explorar molts camins que facilitin el desplegament de tot el potencial de la bicicleta.


A Girona, certament la Girocleta ha suposat una petita revolució. Hi ha més 1500 usuaris que cada dia es desplacen utilitzant aquest magnífic mitjà de transport i contribueixen a fer la ciutat més amable, menys sorollosa i menys contaminant. Si el nombre d'usuaris es doblés en els propers 2 anys aconseguiriem situar la nostra ciutat al mapa de ciutats valentes, modernes, funcionals i sostenibles.

El servei de Girocleta ens està ajudant a assolir aquest ambiciós objectiu. I val a dir que des que el servei és públic i està gestionat de forma pública tot va molt millor. Ironies de la vida, el tripartit el va externalitzar i CiU n'ha recuperat la gestió pública. Ja té nassos que sigui la dreta pura i dura de CiU la qui municipalitzi aquest servei.

En tot cas, cal trencar una llança a favor de l'equip humà que gestiona el servei. La seva professionalitat, dedicació i empenta faciliten que uns quants gironins tinguem una vida més agradable. Tot el meu reconeixement a aquest magnífic equip i la feina que fan.

Els reptes del segle XXI piquen a la porta, la crisi inacabable econòmica, energètica i social apreta i la bicicleta té molt a dir. Espero que els propers anys aconseguim preparar la ciutat i el conjunt metropolità de les nostres comarques per a la mobilitat del segle XXI i espero que la xarxa de carrils bici urbans i interurbans es desplegui de forma eficient, ràpida i sòlida. La Girocleta ens ajudarà a assolir-ho.