divendres, 24 d’octubre del 2014

Un McDonals a les Hortes de Santa Eugènia

Fa 10 anys una colla d'entitats es van mobilitzar en defensa de les Hortes de Santa Eugènia. El regidor d'urbanisme del tripartit, Joan Pluma, va pactar amb propietaris i equip de govern requalificar una part de les hortes per fer-les urbanitzables. Darrera l'operació hi ha havia plans per construir hotels i altres serveis; era l'època daurada de l'especulació immobiliària, però la irrupció de la crisi va abortar l'operació.

L'equip de govern de CiU va heretar una zona urbanitzable sense projectes damunt la taula i és clar, la dreta política i econòmica ha fet la seva feina. Els propietaris dels terrenys, l'equip de govern i dos promotors (McDonalds i Lidl)  han arribat a un acord que es va materialitzar fa uns mesos al Ple de Girona amb els vots favorables del PSC, CiU i PP més algun que altre no adscrit.

Les hortes de Santa Eugènia perden definitivament una porció important que s'hauria pogut rehabilitar i recuperar. Tindrem una nova àrea comercial a tocar de les hortes i d'un barri nou amb poc comerç de barri. El poc comerç de barri que encara resta acabarà de ser destruït per la força centrípeta d'aquestes noves superficies comercials, entre elles un McDonalds, paradigma del fastfood i el shitfood. On podria haver-hi un espai de cultiu d'aliments km0 hi haurà una aberració de restaurant que es dedica a explotar laboralment la classe treballadora i a emmalaltir la salut de les persones a base de fomentar el menjar porqueria.

La CUP va votar en contra d'aquesta operació i de la mateixa manera que fa 10 anys la CUP va mobilitzar-se en defensa de les Hortes de Santa Eugènia. Hem de continuar treballant per preservar el nostre patrimoni i promoure un model comercial responsable i arrelat al territori.