dissabte, 29 de novembre del 2014

Conflicte al carrer Sant Medir (Taialà)

L'últim carrer de Girona per la banda de l'esquerra del Ter és el carrer Sant Medir. Un carrer que llinda amb els espectaculars boscos de Taialà en un entorn ruralitzat que fa frontera pràcticament amb el terme municipal de Sant Gregori.

Aquests dies han brollat una pila de pancartes fetes a mà que manifesten el malestar dels veïns en relació als aparcaments. L'ajuntament de Girona ha fet una nova delimitació que ha reduït considerablement el nombre d'aparcaments lliures del carrer. La gent que hi viu es troba que ho té complicat per aparcar un cop tornen de les seves jornades laborals. La nova reordenació ha afavorit a més l'augment de velocitats dels cotxes que hi circulen atès que s'ha eixamplat força el carrer i la sensació psicològica d'autopista agreuja la problemàtica de l'elevada velocitat.

Al carrer hi ha d'altres problemes que afecten la mobilitat de les persones i en algun punt de la vorera hi ha un fort pendent relliscós que representa un vertader perill per a les persones que hi circulen a peu, sobretot gent gran. També en algun lloc hi ha fanals que dificulten el pas de les persones vianants.

No sóc persona amant dels cotxes i penso que hem de modificar els nostres hàbits de mobilitat. Però el que no pot ser és que es pressioni els barris de la gent de classe treballadora fins a límits inacceptables. D'acord que cal una reordenació però també cal apostar pel diàleg i implementar solucions. Si us plau, no convertim en problemes coses que no són problemàtiques, prou feina té la gent a tirar endavant com perquè des de l'ajuntament els pressionem de forma innecessària.