diumenge, 11 de gener del 2015

Dilluns 12 de gener Ple. Mocions de la CUP

El dilluns a 2/4 de 8 hi haurà Ple a la plaça del Vi. Com sempre el podeu seguir des del mateix saló de plens o a través d'internet. Els regidors de la CUP serem a les 7 a la plaça del Vi per si ens voleu traslladar queixes o propostes.  Aquí hi trobareu l'ordre del dia. Recordeu que podeu presentar mocions directament o que podeu intervenir en el Ple en algun punt de l'ordre del dia que sigui del vostre interès.

En aquest primer Ple de 2015 la CUP hi presenta dues mocions. Una compartida amb ICV-EUiA sobre els tractaments de la malaltia Hepatits C. És una moció de suport a la tancada que fa uns dies van protagonitzar a l'hospital Trueta un grup d'afectats per la malaltia. Les retallades, l'austeritat i el control de patents de les grans empreses farmacèutiques posen en risc a les persones més febles i això és inacceptable. Cal lluitar al carrer en defensa de la sanitat pública i cal fer-ho també a les institucions.

L'altre és una moció per fomentar la participació i la transparència. Demanem entre d'altres coses que es faci una Audiència Pública sobre el Pressupost Municipal, que es publiquin les dades del pressupost en format obert i que de cares al pressupost 2016 es realitzin consultes populars de ciutat per a decidir inversions amb caràcter plurianual. És una mesura encaminada a empoderar la ciutadania i democratitzar la democràcia representativa, excessivament encorsetada. Us hi esperem.