dijous, 17 de març del 2011

Prou agressions contra la llengua

Abans d'ahir al vespre ens assabentàvem de l'enèsima retallada dels darrers temps contra la llengua catalana. Quan tot just estàvem esmolant l'eina per defensar, amb les dents si cal, el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, el TSJC va emetre una nova sentència, ara contra el reglament d'usos lingüístics de la Diputació de Girona.

És un deure ciutadà manifestar el nostre rebuig davant d'aquesta nova agressió contra la nostra llengua, i una obligació moral que ens afegim i participem de totes les iniciatives cíviques que s'emprenguin per denunciar aquesta nova retallada de drets lingüístics.

Per part de les institucions, segurament ha arribat l'hora de plantejar-se practicar la insubmissió, davant de sentències i lleis injustes, dictades des d'instàncies llunyanes, polititzades; i disposades a acabar amb tot allò que faci tuf de català, de diferent.

Acabo amb una frase de l'enyorat Ovidi Montllor, que mai no serà prou citada, davant d'aquests atacs contra la llengua i cultura catalanes: "Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense."