divendres, 9 de setembre del 2011

La urgència de convocar el Fòrum Ciutadà de les obres del TAV

Acabem d'encetar un nou curs polític i des del meu punt de vista el més calent encara és a l'aigüera pel que fa a les obres del TAV i del tren convencional. A finals de desembre de l'any 2010 una colla d'entitats van convocar l'Audiència Pública on es va posar de manifest que a la ciutat de Girona i especialment als barris més afectats pel projecte del TAV hi ha un evident malestar fruit d'unes obres complexes, llargues i molt molestes.

De l'Audiència Pública en va sortir el compromís de convocar un espai de seguiment de les obres i del projecte ferroviari mitjançant la creació d'un Fòrum Ciutadà per les obres del TAV, un instrument de debat i seguiment de tot el procés en què la transparència i la informació fossin un eix principal. La filosofia d'aquest fòrum és ben simple: es tracta de conformar un espai ciutadà que defensi els interessos de Girona i que planti cara a ADIF, conformat per entitats, grups municipal, equip de govern, ciutadans/es...

Aviat hi haurà la visita del ministre Blanco i cal pactar abans amb la ciutadania els punts a defensar. Si no es convoca el Fòrum ben aviat correm el risc de perdre molt de temps perquè les eleccions espanyoles poden suposar una paràlisi dels espais de diàleg i negociació (traspàs de poders, demora d'informació...) que no faran més que complicar les coses i fer patir uns barris que ja porten 3 anys de calvari (pols, camions, tall de carrers, pèrdua d'espais, etc.).

Proposo que aquest Fòrum es convoqui a finals de setembre; l'últim dijous de setembre. Hi ha molta feina endarrerida i cal un espai de trobada per planificar l'estratègia que seguirem.