dissabte, 8 d’octubre del 2011

100 dies de govern conservador, 4 anys de planificació!

Ahir, divendres 7 d'octubre, es va presentar el Pla de Mandat que ha de guiar l'acció de govern a l'Ajuntament de Girona els propers quatre anys.  El PM és un document imprescindible  per a  qualsevol govern que es vulgui dotar d'un full de ruta sobre el qual treballar i anar desenvolupant accions i mesures.

Aquesta era una demanda que reiteradament la CUP havia reclamat a Puigdemont i ha arribat per sorpresa. A hores d'ara encara no hem tingut temps d'analitzar-lo a fons, però d'entrada el document sembla un recull resumit del programa electoral de CiU, i l'alcalde i el seu equip no poden oblidar que estan en minoria i que, per tant, difícilment podran aplicar el que ells voldrien sense comptar amb el suport de l'oposició, que en el nostre cas és d'esquerres, independentista i ecologista. Els propers dies ens hi posarem i analitzarem a fons el document.

Les formes en què s'ha presentat aquest document no difereixen gaire dels tics autoritaris del PSC durant els seus 32 anys de règim governamental. Ha estat a través de la premsa que ens hem assabentat de la presentació del document, i quan vaig intentar assistir a la presentació davant dels mitjans se'm va impedir l'accés a la sala.

Durant els darrers 4 anys Carles Puigdemont havia criticat durament les formes del PSC, però a la mínima de canvi el nou govern conservador mimetitza els mateixos tics d'aquells a qui tant criticava quan era a l'oposició.

1 comentari:

Xavier ha dit...

Aquests tics dels polítics són curiosos. CiU es va passar anys queixant-se de la poca informació que li facilitava el govern del PSC i ara que governen fan el mateix.
És indignant que no et deixessin entrar a la presentació del Pla de Mandat. Potser consideraven que era un acte de partit i no hi havies d'anar a fer res!