divendres, 8 de juny del 2012

Canvis sobtats en el govern

Finalment hi ha hagut canvis al govern de CiU a l'Ajuntament de Girona, i han estat sobtats, però no inesperats. Jordi Fàbrega, militant d'UDC i Tinent d'Alcalde, acumulava àrees de tanta complexitat i rellevància com són sostenibilitat, participació i projecte ferroviari, i a més era el regidor del barri de Sant Narcís

Des del meu punt de vista la decisió de reestructurar el govern i rebaixar les atribucions (per cert, hi haurà també reducció en el sou del democratacristià?) polítiques de Fàbrega era quelcom esperable. Però no per ser esperable és menys greu i significatiu. Aquest episodi és, clarament, una mostra de la feblesa d'aquest govern. 

En tot cas, el pas del temps ha anat evidenciat les mancances de Fàbrega: l'allunyament respecte a la ciutadania i els barris, i una manera de fer barroera, improvisada i poc seriosa. I és precisament la decisió de nomenar a algú com Fàbrega el que desacredita la política. La professionalització de la política implica que personatges amb poca motivació i nul·la vocació de servei acumulin càrrecs i  responsabilitats polítiques, ja sigui en virtut de quotes de partit o en virtut d'interessos.

No pretenc caure en l'estèril joc de la picabaralla ni en l'erosió gratuïta com fan altres partits, als quals l'únic que els preocupa és la recuperació del poder i l'Alcaldia de Girona. És sabut de sempre que els dos membres de la federació (CDC i UDC) mantenen una relació amb estira i arronses. Però també és sabut que el que els uneix realment és l'afecció al poder i l'aposta per un determinat model de ciutat i de país, per molt que de tant en tant es barallin i tinguin discrepàncies per temes menors. Un model de ciutat, per cert, que no difereix gaire del principal partit de l'oposició, el PSC, que aprofitarà aquesta mostra de debilitat de l'actual equip de govern per intentar desgastar-lo i escalar graons cap al poder.

Em refermo en el que sempre he defensat. Menys despatxos i més carrer. Menys política bruta i més feina des de baix, al cantó de la gent.