dissabte, 15 de desembre del 2012

Plantem cara als mercats; valoració d'un cicle necessari

El passat dijous 13 de desembre l'activista i militant de Revolta Global Esther Vivas i l'històric pagès i ex-coordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera, tancaven el cicle "Plantem cara als mercats!", que va començar a Girona el passat 26 de setembre. Han estat quasi tres mesos d'actes, xerrades i jornades en què han participat unes 150 persones. Pel camí vam perdre una de les xerrades, la dedicada a la sobirania nacional i la República dels Països Catalans, que vam haver de suspendre per raons d'agenda dels ponents en motiu de la campanya electoral, però tingueu ben segur que la recuperarem.

La valoració que se'n fa des de l'assemblea de la CUP de Girona és molt positiva. D'una banda es destaca l'elevat nivell dels ponents que han participat en el cicle, i de l'altra es constata la necessitat de difondre la idea: la dictadura dels mercats ens governa i cal plantar-los cara.

S'han debatut qüestions relacionades amb els serveis públics, amb la sanitat i l'educació, amb els serveis municipals, amb drets bàsics com ara l'aigua. Hem debatut qüestions tan transcendents com ara l'energia i l'esgotament del petroli. Hem debatut amb l'Antonio Turiel sobre el peack-oil, amb en Jordi Garcia sobre la necessitat de superar el capitalisme i de començar des d'ara mateix a bastir les alternatives. Hem escoltat en directe la Marta i l'Albano de la revista Cafè amb Llet i com ens han explicat la corrupció que hi ha en la sanitat catalana de la mà d'alguns dirigents convergents. Hem pogut debatre a fons sobre qüestions tan estratègiques com és la sobirania alimentària.

La participació del públic ha estat exemplar i cada cop tenim més clar que hi ha un nombre de gent creixent disposada a plantar cara als mercats, a qüestionar un sistema capitalista que ho concep tot com una mercaderia. Aquest cicle ens ha servit per formar-nos, per aprendre, per reivindicar la sobirania popular i nacional enfront de la dictadura d'uns mercats, d'uns banquers corruptes i assedegats de poder. Els propers dies continuarem preparant nous actes i noves mobilitzacions. Seguiu atents les properes convocatòries, que se'n prepara una de grossa a Girona ben aviat.