dimarts, 28 de maig del 2013

2 anys de mandat a Girona... i queda tant per fer!

Han passat dos anys de les darreres eleccions municipals, dos anys de l'entrada de la CUP a l'Ajuntament de Girona, i efectivament, queda tant i tant per fer... De vegades, la ciutadania té la sensació que el país està en campanya electoral permanentment, i no n'hi ha per menys. Tot sovint els representants polítics fan declaracions públiques i actes centrats quasi exclusivament en les properes eleccions. I això és francament esgotador, entre d'altres coses perquè les conteses electorals se succeeixen i quasi es trepitgen. Europees, municipals, estatals, autonòmiques, cicles de quatre i cinc anys que s'encadenen ocupen mitjans de comunicació i espais electorals a dojo.

La majoria dels partits polítics centren la seva activitat en la batalla electoral i pentinen el territori a la recerca de votants. Per això es gasten importants quantitats de diners en propaganda de tot tipus. I repeteixo, és força esgotador. No m'estranya gens que bona part de la ciutadania frisi per guillar cada cop que veu polítics fent precampanyes electorals que poden començar fins i tot dos anys de les eleccions.

Penso que dedicar-se a les eleccions és necessari, però justament no és el més important. Més que dissenyar i dirigir campanyes electorals el que és important és el contacte directe amb la ciutadania i els projectes de fons. I de vegades els projectes de fons i de llarg recorregut no són electorals o institucionals. Per transformar la realitat en paràmetres de justícia social i ambiental cal forjar projectes cooperatius, col·lectius i compartits i això requereix de grans aliances més enllà de l'àmbit estrictament polític i institucional.

Però bé, al cap i a la fi la CUP també es presenta a les eleccions. Tanmateix, com sempre hem explicat per nosaltres l'àmbit institucional és un simple mitjà més que utilitzem en funció de la dialèctica diària. Considerem que per tranformar Girona en clau nacional, social i ambiental cal un teixit associatiu potent i arrelat que fixin les bases per a esdevenir l'embrió d'un contrapoder popular que dibuixi un model de ciutat basat en la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la catalanitat com a motor de cohesió i integració. Un model de ciutat on els barris, el bé comú,  l'educació, la cultura en tota la seva dimensió, la qualitat de vida, el decreixement i la sostenibilitat, el cooperativisme, l'economia de proximitat i les noves formes d'economia social i solidària, siguin el nucli d'una Girona amb vocació de modernitat, solidaritat, catalanitat i internacionalisme. Per fer tot això la participació en les institucions és una pota important de la lluita, i per tant creiem que és justificat presentar-nos a les eleccions.


En tot cas com deia, queda molta feina per fer. Per part meva vull dir-vos que aquests dos darrers anys han estat molt intensos, he conegut una mica més la meva ciutat, el meu municipi. He conegut els passadissos de l'Ajuntament i la política municipal, he descobert noves limitacions i nous problemes que hi ha a la ciutat. Podria fer una repassada de la feina feta però prefereixo no atabalar-vos amb el reguitzell de mocions, precs i preguntes, reunions i al·legacions que ha fet el grup municipal de la CUP. Ha estat un plaer treballar amb l'assemblea de la CUP i amb tanta i tant gent. Amb en Carles i l'Anna, amb en Biel i tota la colla. Hem conegut gent fantàstica, que pateix i que té ganes de sortir-se'n, sempre endavant.

Només vull dir que refermo el meu compromís amb la ciutat i amb els seus barris i la seva gent, refermo el compromís amb el combat per una terra lliure i redoblaré esforços en el combat contra la Troika i les seves polítiques d'austericidi.  Ens veiem pels carrers i places de la nostra estimada Girona!

Visca Girona!
Visca Catalunya lliure!
Visca la classe treballadora!