dijous, 16 de gener del 2014

Debat: Girona ha de comprar la col·lecció Santos Torroella?

Fa temps que Puigdemont valora la possibilitat de comprar la col·lecció d'art del crític Santos Torroella, valorada i taxada per 3,9 milions d'euros. L'operació ja la va intentar anys enrere l'ex-alcalde Joaquim Nadal, però diferents circumstàncies van avortar els intents.

El debat va ser molt intens i es va reproduir amb força als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, i després de 2 intents, l'alcalde Puigdemont va accedir a crear una comissió de debat per tal d'analitzar amb rigor i temps tota l'operació. Es van produir 6 sessions en les quals hi vam participar els grups municipals, la premsa i diferents persones i professionals coneixedors del tema.

Des de la CUP sempre hem cregut que les decisions municipals rellevants s'han de prendre amb el màxim de transparència i participació, per això vam votar a favor de crear aquesta comissió i per això demà organitzem un acte públic amb diferents persones per tal de traslladar el debat a la ciutadania.

Dit això, la postura de la CUP és clara i meridiana: estem en contra de gastar-nos tants diners en els temps que corren, entre d'altres coses perquè l'operació ha de culminar amb la rehabilitació de la Casa Pastors, una operació que pot sumar prop de 9 milions d'euros. A més, creiem que en clau cultural i museística hi ha una important manca de projecte, i que la inversió prevista per aquesta col·lecció anirà en detriment de l'atenció de demandes del sector i la resolució de dèficits històrics de la ciutat en matèria d'equipaments i polítiques culturals.

Amb tot, volem escoltar també la veu de la gent de l'art i la cultura perquè trobem que se'ls ha silenciat excessivament. Escoltarem, debatrem, treballarem i participarem. Serà demà divendres a 2/4 de 8 del vespre al centre cívic del Barri Vell