diumenge, 19 de gener del 2014

#OligopolyOFF. Dijous 23 concentració davant d'ENDESA

 L'escandalós augment del preu de la tarifa elèctrica s'ha afegit a la crisi econòmica i avui ja son moltes les veus que qüestionen d'una banda la manca de transparència del rebut de la llum i de l'altra l'oligopoli elèctric. 

A Catalunya ja han sorgit noves iniciatives ciutadanes com ara la Xarxa per la Sobirania Elèctrica, que s'afegeixen a d'altres experiències sorgides com ara la cooperativa SOM ENERGIA. I a nivell d'estat s'ha creat la plataforma Nuevo Modelo Energético, que advoca per un nou model energètic descentralitzat, democràtic, sostenible i transparent, és a dir, tot el contrari de l'actual model vigent. També estan sorgint respostes al fenomen de la pobresa energètica, fins i tot a nivell institucional.

L'oligopoli és el model de les portes giratòries, de la MAT i dels peatges a les energies renovables. L'oligopoli és el model vinculat a la corrupció i la manca de transparència, a l'ineficiència i al malbaratament energètic i degradació ambiental. L'oligopoli és l'herència del franquisme i una llosa que ens impedeix progressar i estalviar, que perpetua el canvi climàtic i que ens lliga a un risc permanent d'estafa elèctrica.

Per tot això, la CUP i IPS ens manifestarem el proper dijous 23 de gener a les 7 del vespre davant d''ENDESA, al carrer Santa Eugènia nº7. Us animem a participar-hi!