divendres, 20 de juny del 2014

Cap de setmana d'alta intensitat a Girona

La cosa ve molt carregada i aquests caps de setmana són dels meus preferits. El dissabte tenim el Dia de la Música i la cultura esclatarà per tota la ciutat i l'omplirà d'alegria. També hi ha les festes majors de Fontajau, el barri de Carme Vista Alegre, de Can Gibert (el dia 23) i del barri de Sant Pau (els dies forts són el següent cap de setmana, però aquests dies ja hi ha coses). D'altra banda aquest vespre hi ha havaneres a la plaça Constitució, i demà a les 10 del vespre hi ha sardanes a la plaça de Sant Agustí. Per acabar-ho d'adobar hi ha el Milestone, que també fa via.

Altres activitats com el gran fondo, curses, visites guiades, mercats d'intercanvi..., es combinaran amb les activitats que centres socials i casals aporten a la ciutat. També aquest cap de setmana arriben els nens i nenes sahrauís, com cada any. I segur que em deixo mil coses, encara! S'ha de reconèixer que en aquests darrers tres anys s'ha notat un increment de l'activitat al carrer. Hi ha més actes que mai i això és un signe de vitalitat de la nostra ciutat. Fins i tot amb les traves i dificultats que moltes vegades posa l'Ajuntament (l'actual i els anteriors) per fer activitats a l'aire lliure, la ciutat bull d'activitat i això no ho pot aturar ningú.

D'altra banda, ja falta poc per les revetlles de Sant Joan, que ja escalfen motors a diversos llocs de la ciutat. Enguany en comptabilitzem fins a 9, que juntament amb l'arribada de la flama del Canigó faran que la ciutat cremi de festa i diversió. Les fogueres il·luminaran la nit de Sant Joan i els petards i coets xiularan i faran gaudir grans i petits, que amb coques, cava, ball i gresca faran que la catarsi festiva esclati a ritme de cercaviles, timbals i disbauxa. I aquest anys tenim la sort d'incorporar una nova revetlla, el "Foc a la feixa" que se celebrarà a les Ribes del Ter organitzat per diverses entitats gironines. A més hi tocarà la Tosca Brava, que és sinònim de festa i d'esperit rebel!

Tot això combinat amb diverses mobilitzacions de col·lectius i entitats. Recordem que festa sí, i lluita també!