dijous, 10 de juliol del 2014

Comissions Informatives pel Ple del 14 de juliol

Comissió Informativa d'Alcaldia

S'explica que l'Ajuntament de Girona es donarà de baixa de l'AGI i que no ha fet cap aportació. És el conveni amb Ryanair. S'aprova també el nou calendari de festes. També es parla sobre el fons Santos Torroella i s'explica que la família i la Generalitat estan negociant i que no hi ha res tancat. Preguntem sobre el Vol Gastronòmic i se'ns comunica que no hi haurà cap punt del Ple sobre aquest tema. Finalment es parla de la trobada d'electes pel dret a decidir.

Comissió Informativa d'Hisenda i Gestió Municipal

S'ha signat un decret d'alcaldia per allargar els terminis d'execució de les obres de la zona TAV. Bisbe Sibilla s'acabarà el 32 de juliol i plaça Montserrat el 31 d'octubre.

Es fa un decret per prorrogar el contracte de neteja al centre cívic del Barri Vell, a la nova Escola Pericot i al Pavelló Montfalgars.

Es parla del conflicte amb l'empresa Gowex que prestava el servei d'accés a wi-fi a Girona. S'explica que l'empresa havia complerts els seus compromisos i que no hi havia cap problema. Ara s'estudia quina solució es pot trobar. L'equip de govern preveu fer un nou concurs.

S'aprovaran també les obres relatives a la modificació de la frontissa de Santa Eugènia, fase dos, per un import d'1,8 milions d'euros.

Finalment s'explica que es convoquen tres places de conserges mantenidors (promoció interna) i una plaça d'agent caní.

Comissió Informativa de Promoció i Ocupació

S'explica que s'aprovarà la modificació 51 del PGOM relatiu a l'Aurora. El regidor d'urbanisme explica que es permetrà una edificabilitat de 3.2 a canvi de refer un camí i un carrer.


Comissió Informativa de Ciutadania

S'explica que hi ha 2 decrets per arranjar camins i lleres a Sant Daniel.

També s'explica que al proper Ple s'aprovarà la rehabilitació de la nova incineradora de Campdorà per uns 27 milions d'euros. Quan hi hagi el projecte definitiu es traslladarà a l'Agència de Residus de Catalunya la demanda de finançament per cobrir la despesa. S'explica que l'estudi encarregat per analitzar escenaris d'actuació ja ha finalitzat i que s'opta per l'alternativa número 5, és a dir, rehabilitar l'actual incineradora i fer que la valorització energètica arribi fins al 85%. Actualment només arriba al 60% i la UE exigeix un 85%. Si no s'arribés a aquest 85% la incineradora de Campdorà seria considerada un abocador i això vol dir pagar impostos molt elevats perquè els abocadors son insostenibles i molt agressius ambientalment.

També s'explica que l'agent Jou ha guanyat la plaça d'inspector

Es diu que aquest mateix juliol es pintarà el carril bici del Pont de la Barca i que en breu es treurà un decret per adjudicar la construcció del carril bici sota el viaducte.


Tot això i d'altres temes aniran al Ple del dilluns 14 de juliol, a partir de 2/4 de 8, que és obert a l'assistència de tothom. Recordeu que avui dijous a partir de la tarda podreu consultar l'ordre del dia de la sessió aquí: http://www2.girona.cat/ca/ple