dissabte, 12 de juliol del 2014

Volem votar però CiU ja comença a boicotejar la consulta

Alerta roja! Jo soc dels que pensa que els convergents faran tot el possible perquè no hi hagi consulta el 9 de novembre. De moment els seus opinadors a sou ja comencen a dir que fer una consulta sense l'aval de l'estat serà un desastre i espantarà a la gent, i per això apreten per fer una candidatura única en unes plebiscitàries. Prèviament a les eleccions europees alguns sectors convergents van intentar una llista única amb ERC i no se'n van sortir. Els mals auguris de les enquestes fa que tornin a insistir en el tema, però ara ja diuen que s'ha de fer una llista única de país amb un únic punt programàtic: la independència. Diuen que cal deixar els "matisos" en un segon pla.

Les excuses que comencen a posar damunt la taula son una reedició del de sempre. Ara resulta que s'han escagarrinat i afirmen que fer una consulta desobeint l'estat i sense una base legal prou sòlida donarà lloc a un escenari marcat per la baixa participació. Argüeixen que aquesta baixa participació serà un fracàs i que això farà descarrilar el procés sobiranista.

Penso que és necessari recordar d'on provenen els convergents i quina és la seva raó de ser. Aquesta gent s'adapten els vents que bufen i la seva màxima és gestionar una quota de poder (sigui en autonomia, en independència o dependència) que els permeti fer i desfer al seu aire. I ara que han vist que això de la independència va de debò i que és moment de la política en majúscules comencen a tremolar i ja han cuinat la fugida endavant. En Mas jugarà a fer-se el màrtir i dirà que es farà la consulta, fins que el govern espanyol la prohibeixi; i serà llavors quan ells tenen planificat dir que es fan unes plebiscitàries. Plebiscitàries que evidentment quedaran en res perquè ni ells s'atreviran a fer una DUI ni el govern espanyol la permetrà, ni cap dels seus aliats.

Des de ja fa temps els convergents han donat la consigna d'anar desmobilitzant les bases sobiranistes i anar-les preparant per la no celebració de la consulta. Això és el que si més no pensen alguns convergents. Afortunadament el poble va per davant dels partits polítics i la marea sobiranista que ha inundat els carrers de Catalunya en reiterades ocasions no permetrà que els aparells dels partits i les seves ànsies de poder facin descarrilar aquest procés complex que s'ha engegat per la força de la gent.

L'esquerra independentista ja fa temps que creu que la desobediència és l'únic camí. Això va de bo i cal estar preparats per desbordar la llei, i ser conscients de les conseqüències d'això. Ningú ens va dir que això seria fàcil, ningú ens va dir que seria un camí de roses. La nostra força és la unió i la desobediència, volem votar i hem de treure les urnes al carrer. Si tenim base legal molt millor però la millor legalitat vigent és la legitimitat democràtica que cap estat ni cap llei pot atorgar. Guanyarem la llibertat als carrers i ho farem perquè hi creiem. La llibertat no es demana, es pren i s'exerceix i celebrar un referèndum serà l'eina que ens visibilitzarà internacionalment i ens legitimarà davant del món. Queden uns 100 dies pel referèndum i és moment per a la ruptura democràtica, no per pactes ni ofertes de baixa volada. Que ho tinguin clar els convergents i els seus amiguets!