diumenge, 21 de desembre del 2014

L'IKEA a l'àrea de Girona

Cinc alcaldes del Gironès han arribat a un acord per impulsar una àrea estratègica en el marc de l'àrea metropolitana del Gironès. Els il·lustres alcaldes de Salt, Sarrià de Ter, Vilablareix, Fornells i Girona, tots ells de CiU i ERC han arribat a un acord per a desencallar el desllorigador de tot plegat. diuen que amb aquest acord s'acaba el problema de la TUC a Girona (Trama Urbana Consolidada) que atorgava a la capital el rol d'acollir grans superfícies comercials. Girona, com a capital de comarca i municipi amb més de 50.000 habitants era l'únic municipi que podia acollir un IKEA, la cobdiciada joia de la corona que tots els municipis que es fan i es desfan van bojos per acollir als seus respectius territoris.

L'acord que ha tancat l'esquerrovergència obre la veda i els cinc municipis es deixaran engalipar per l'IKEA i d'altres postors, que com a amos que son es delecten amb els seus jocs. Fan anar de corcoll als municipis i finalment les grans superfícies s'instal·len a on els rota i els paguen més. El compte del burro i la pastanaga té forma de llocs de treball i ja sabem que els inversors i les seves promeses poden desfer la més gran de les resistències.

I en això estem, en vigílies que noves i immenses grans superfícies comercials aterrin a la nostra comarca, repetint el mateix model especulatiu que ens ha portat al desastre. És trist tot plegat, per la mediocritat i curtesa de mires que domina el nostre petit i estimat país. Trist per uns municipis com Girona, Fornells, Sarrià, Vilablareix i Salt que tant tenim en comú i només ens posem d'acord a l'hora de destruir el petit comerç i crear llocs de treball precaris. Sé que això fa perdre vots però espero que IKEA aturi la seva expansió i no s'instal·li a cap dels municipis de la nostra comarca, m'estimo massa els pocs fusters que encara ens queden.