Abans d'ahir (dilluns) a la tarda va haver-hi una reunió de la comissió de seguiment i control d'AGISSA (Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter). A la reunió hi havia tècnics, representats de tots els grups municipals (CiU, PP, CUP, ICV-EUiA, PSC i 3 regidors no adscrits) i de l'equip de govern. L'objectiu de la sessió era decidir el futur d'aquesta comissió, ja que després de les filtracions dels darrers dies alguns grups municipals havien proposat de dissoldre-la o replantejar-la (més informació).
Durant la reunió des de l'equip de govern es va proposar modificar la comissió per acabar amb el format de compareixences i sessions multilaterals. Però la proposta va quedar desestimada i es va acordar continuar amb el format actual amb la presència de grups municipals i tècnics i persones compareixents.
En nom de la CUP vaig sol·licitar la necessitat de publicar les actes de cada sessió i de difondre a través de l'streaming les sessions de la comissió amb la voluntat de fer un exercici d'obertura i transparència envers la ciutadania, i evitar noves polèmiques de filtracions. L'alcalde i d'altres regidors van manifestar-s'hi en contra afirmant que això podria vulnerar la llei de protecció de dades i que seria un argument per què els possibles compareixents declinessin la invitació de venir a la comissió per la manca de discreció. D'altres afirmaven que publicar i difondre la informació convertiria la comissió en un xou i no serviria per a res, i que a la pràctica esdevindria un pretext per desmuntar la comissió i facilitar la feina a aquells que no volen que s'investigui a fons.
Per tant, la proposta acordada (contra la posició de la CUP), és continuar amb les sessions de la comissió des d'ara fins a finals de març, i finalment publicar unes conclusions, sense que en cap moment es publiquin les actes de les sessions i les compareixences. En aquest punt l'alcalde va interpel·lar-me i donar-me dues opcions: o la CUP accepta aquestes condicions o abandona la comissió. Cal aclarir que Pia Bosch va estar inicialment d'acord en publicar les actes i que Joan Olòriz s'hi va afegir més tard.
Arribats a aquest punt considerem imprescindible fer una reunió oberta a la ciutadania per valorar quina és l'opció que hem de seguir a partir d'ara. Serà el proper dilluns 23 de febrer (a les 19.30h al centre cívic del Barri Vell), i evidentment hi sou convidats i convidades. Podem decidir seguir a la comissió i esperar que arribin les conclusions, o podem difondre la informació de la comissió amb el risc que se'ns n'expulsi i fins i tot que s'aturi el curs de la comissió. També caldrà prendre un posicionament respecte a la possibilitat de dur aquest cas a la fiscalia. Fa massa temps que hem detectat punts foscos i pressions perquè no s'arribi fins al final a l'hora d'esclarir com es gestiona l'aigua a la ciutat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada