dimarts, 17 de febrer del 2015

Un món en flames ens envolta

Des de la petita ciutat on cada dia ens lleven i vivim podem veure com el món s'està esfondrant al voltant nostre. A Ucraïna els combats entre els dos bàndols continua viu malgrat l'alto el foc i les forces de l'OTAN castiguen amb duresa a la població civil mentre els rebels prorussos afinen la seva ofensiva. A Kobane les milicies kurdes combaten al feixisme mentre l'imperialisme occidental reordena les seves posicions en la complexa geoestratègia de l'orient mitjà. A síria les diferents faccions s'enfontene en combats a morts que esfondren les restes de l'estat sirià i a Iraq i l'Afganistan els senyors de la guerra continuen governant el país amb el suport de la màfia occidental.

A Grècia les forces obscures de la Troica continuen entestades en prohibir la democràcia i imposar el toc de queda del neoliberalisme. El directori alemany i els seus aliats actuen encegats d'odi i violència i volen tant si com no fer patir al poble grec. Aquest petit país del sud est mediterrani està donant una lliçó al món i el seu govern s'enfronta tot sol als llops afamats de la Troica.

A Líbia l'imperialisme occidental va decidir crear el caos per tal d'extreure les riqueses fòssils del pas a preu de saldo i avui la població civil viu atemorida i enmig del caos. El feixisme islàmic continua avançant amb el suport de les potències occidentals i l'Estat Islàmic continua la seva creuada medieval mentre a Europa rebroten per reacció els instints més baixos com el racisme, el feixisme i un sentiment religiós excloent.

El canvi climàtic i la degradació ambiental, les desigualtats econòmiques, l'atur crònic i la precarietat laboral, les retallades en sanitat i educació...una realitat social fruit d'una enginyeria social aplicada a gran escala. Ho estem vivint en directe!

Avui les noves tecnologies difonen en directe els conflictes però la quotidianitat de les xarxes socials imprimeix una mena de banalització als fets històrics que vivim que fa que passin més o menys desapercebuts. Ens anem esfondrant poc a poc en la nostra civilització consumista, indiferent i decadent mentre el món esclata al voltant nostre i no som capaços ni tant sols de reflexionar-hi. Tinc la sensació que occident viu una de les pitjors etapes de la seva història, una etapa de decadència moral.

Tanmateix, la nostra espècie ha estat capaç de reaccionar en d'altres períodes de la història i jo sóc dels que creu que ho tornarem a fer, reaccionarem amb intel·ligència i capacitat de superació, ho farem perquè som humans i volem un món millor.