dimecres, 19 de març del 2008

AUTODETERMINACIÓ

Aquest concepte, el d'autodeterminació, sovint ha estat manipulat i existeix una gran confusió política entorn el seu significat i sobretot envers qui n'és el subjecte dipositari. Per aclarir dubtes us remeto al següent enllaç.

Reconec que no sóc un expert en legislació internacional però penso que ha de formar part de la cultura democràtica de qualsevol ciutadà informar-se i formar-se sobre conceptes polítics que ens ajuden a avançar i formar una societat més justa i equilibrada. L'autodeterminacio és al meu entendre un exercici de democràcia que cap estat vot vetar i en un nou context en que apareixen nous actors en l'escena internacional seria una gravíssima involució democràtica, per part dels estats sorgits d'antics imperis, continuar vetant l'accés d'aquest dret recollit en la legislació internacional.

Per tant convido a tothom amb sensibilitat democràtica a participar en el seminari que el portal www.fabrica.cat i el sindicat SEPC organitzen el proper dissabte 12 d'abril a la UPF.