dimarts, 21 de setembre del 2010

Resum del darrer Ple de l'Ajuntament de Girona, celebrat el 14 de setembre

S'aprova el Pla d'Usos i Gestió de la Devesa:


S'ha aprovat  de manera inicial, el Pla d'Usos i Gestió de la Devesa, un document  que determina què es pot fer i què no al parc. Hi han votat a favor el tripartit i els dos regidors del PP, i ha obtingut l'abstenció dels regidors de CiU, que han criticat el pla per diverses raons. El procés d'elaboració del pla ha durat més de dos anys

Des de la CUP no podem donar suport a aquest PUiGD perquè continua deixant la porta oberta a la construcció del pavelló, al qual nosaltres ens oposem frontalment. Malauradament el document reconeix que hi ha un sector edificable, i sembla ser que la jugada -hàbil- de l'equip de govern és aparcar de moment el tema i tornar-ho a intentar més endavant. Nosaltres per aquí no hi passem, i quan calgui tornarem a mobilitzar-nos. Això sí, és important que a partir d'ara tothom presenti al·legacions: el document ja és a exposició pública.




El pont del Dimoni, un projecte que avança 

Tots els grups del ple han aprovat una moció per demanar que es reconstrueixi el pont del Dimoni, i s'ha reconegut la lloable tasca que han dut a termes les entitats que han donat suport des de fa anys a aquest projecte. Hi ha hagut unanimitat entre tots els grups municipals. 

La CUP vol felicitar molt especialment a l'Associació de Veïns del barri de Santa Eugènia, i a les persones que tant han fet perquè aquest projecte avanci. Segur que la reconstrucció d'aquest emblemàtic pont ajudarà a cohesionar més un barri que lluita per la seva identitat i que malda per fomentar i potenciar la cohesió social de tots els veïns i veïnes.





Moció de suport a la Vaga General

ERC i ICV han presentat també una moció en suport de la Vaga General del 29 de setembre. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor dels partits que l'han presentat, i l'abstenció de la resta de regidors del PP, PSC i CiU.


Òbviament, la CUP valora positivament aquesta decisió. Vam ser nosaltres qui vam presentar una proposta de moció perquè l'Ajuntament de Girona donés suport a la Vaga General. Ara demanem que aquest suport sigui actiu i que es tradueixi en fer pedagogia pública de la necessitat de secundar la jornada de vaga.
 


Polèmica entorn al Bòlit

El grup de CiU demana a l'alcaldessa que aturi el procés administratiu per a la construcció de la futura seu del centre d'art contemporani Bòlit, pressupostat en 5 MEUR. CiU considera que l'aportació econòmica reservada per aquest centre no és prioritària en temps de crisi.

La moció no ha prosperat. El PP s'ha abstingut, i també ho han fet ERC i ICV. El grup d'ERC ha dit que no hi vota a favor perquè CiU ha presentat la moció buscant la confrontació, i afirma que votarà en contra del projecte quan toqui negociar el pressupost 2011. El portaveu d'ICV, Joan Olóriz, diu que  en temps de crisi  'cal ser coherents', 'triar en què invertir, i fer-ho en allò imprescindible', ha afirmat. ERC i ICV han reiterat que no estan en contra de tenir un centre d'art contemporani sinó en el moment en què es decideix emprendre la seva construcció.

El PP ha justificat la seva abstenció perquè ha dit que no es pot frenar el projecte perquè l'Estat ha consignat diners per tirar-lo endavant 'i que no es poden deixar perdre'.


Personalment se'm fa difícil donar suport a un projecte com el Bòlit en els temps que corren; hi ha altres prioritats a la ciutat, com ara la construcció de centres cívics i equipaments en barris que no en tenen. Però com que no vull anar contra l'art em deixaré aconsellar pels lectors, si ho creuen convenient. Reconec que en aquest tema tinc força dubtes, per això crec que un projecte d'aquestes característiques i pressupost no es pot tirar endavant (en l'actual context de crisi) sense el suport de la ciutadania. Cal consultar el poble.