dimecres, 11 de maig del 2011

Per la transformació social: Fòrum social Mundial a Girona

Una de les propostes que enguany porta la CUP al seu programa és la de plantejar que Girona esdevingui ciutat candidata per a la celebració d'una edició del Fòrum social Mundial: un espai internacional que treballa per plantejar una alternativa a l'actual model de societat capitalista.

Des de la CUP llencem aquesta idea amb la finalitat que esdevingui una proposta de ciutat, compartida per amplis sectors socials gironins: una proposta ambiciosa i revolucionària. Normalment els grans esdeveniments son reservats a les grans ciutats, en el nostre cas Barcelona sempre absorbeix i acull tot tipus de trobades i convencions, i Girona en queda arraconada.

No ens hi volem resignar, ni al barcelonocentrisme ni a la societat excloent i ambientalment malalta que genera el capitalisme. Girona té una gran tradició solidària i un important nucli de lluitadors i lluitadores que treballen per bastir una alternativa més justa, solidària, sostenible i humana. I és precisament aquest coratge i determinació el que ens impel·leix a picar amunt i apostar per plantejar i proposar que Girona aspiri a acollir l'edició d'aquest Fòrum, un espai on aquells i aquelles que somniem una ciutat millor, un país més lliure i un món més just puguem debatre i lluitar.