diumenge, 11 de desembre del 2011

Girona, municipi independentista!

Dilluns 12 de desembre, la CUP presentarà una moció amb la finalitat que la nostra ciutat, el nostre municipi, s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència, una iniciativa que ratlla ja els 120 municipis. Som conscients del pes polític, social, econòmic i estratègic de Girona, i per això és tan important fer un pas més que reforci el rol independentista de la nostra ciutat.


La ciutat dels quatre rius té un paper destacat en el procés d'alliberament nacional que ja s'ha engegat als Països Catalans, i demà dilluns 12 de desembre tenim l'oportunitat de plasmar aquest rol, aquest paper, en un nou mecanisme que ens ha de reforçar com a poble: una pila de municipis articulats en una associació que vol promoure un referèndum nacional.

La CUP, l'esquerra independentista, sempre ha plantat cara a l'espanyolisme, i la història recent del nostre poble n'és farcit d'exemples. Durant la llarga nit de la dictadura franquista nombrosos nuclis de l'esquerra independentista s'organitzaren per fer front a l'ofensiva feixista fins que la transició va derivar en una falsa democràcia, que va servir per parir personatges sinistres com José María Aznar, valedor d'una majoria absoluta neofranquista que va orquestrar una cruenta ofensiva contra el poble català.

Avui, 15 anys més tard que l'aprenent de führer, José María Aznar, arribés al poder, ens trobem que una nova majoria absoluta dels neofranquistes ha arribat a la Moncloa, i és fàcil preveure noves imposicions contra la nostra identitat, cultura, llengua i terra. Doncs aquí ens tenen; passant a l'acció i disposats a fer noves passes endavant. Que visquin els Països Catalans, i visca la terra lliure!

3 comentaris:

Xavier Diez ha dit...

Un èxit més, a afegir a la llista. Moltes felicitats!
Cal perseverar en una estratègia que està fent de Girona una ciutat, si més no, més lliure!

Xavier Diez ha dit...

Moltes felicitats per l'èxit obtingut. Gràcies a iniciatives com aquestes, esteu pintant Girona del color de la llibertat.

Josep A. Vilalta ha dit...

Felicitats per la feina feta. És un orgull compartir projecte
Salutacions des de Torà!