divendres, 13 de gener del 2012

4.500€ per dir 'no' al racisme

El passat 27 d'agost, el líder del partit racista Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, havia anunciat que visitaria Salt, per fer-hi un acte de tipus xenòfob. Com a resposta, es va organitzar una marxa per la convivència i la cohesió, i en contra del racisme, que va sortir de Girona i va acabar a Salt mateix. Jo mateix vaig participar-hi, per mostrar el rebuig a aquest partit feixista, que sembra l'odi i el conflicte als nostres barris, viles i ciutats, en aquest cas a Salt.

Setmanes després, el Departament d'Interior va obrir un expedient sancionador contra dues persones, acusades de ser les organitzadores de l'acte. Se'ls demana 4.500€ de multa. Les raons de la sanció són tan poc sòlides i arbitràries com malintencionades. Concretament se'ls sanciona per no haver comunicat la convocatòria de la manifestació i haver generat greus alteracions al trànsit, dos arguments més que qüestionables i que, en qualsevol cas no justifiquen una sanció de milers d'euros.

En definitiva, el Departament d'Interior ha sancionat amb 4.500€ dues persones per manifestar-se per la cohesió social i contra el racisme en un acte que no va generar cap tipus d'incident. Les autoritats de qualsevol país que es vulgui democràtic han de fer pinya i establir vincles de complicitat amb totes aquelles iniciatives ciutadanes encaminades a promoure la cohesió social i la convivència i aïllar el racisme i la xenofòbia, i no pas criminalitzar-les i perseguir-les.

S'ha engegat una campanya per demanar que es retirin els dos expedients sancionadors a les persones acusades per aquest cas. Podeu accedir-hi a través d'aquesta adreça: http://peldretamanifestarnos.org/ Des de la CUP de Girona hi donem tot el suport, i us animem a participar en la manifestació que s'ha convocat el pròxim dissabte 21 de gener a les 6 de la tarda a la plaça Catalunya de Girona.