dissabte, 14 de gener del 2012

Davant la repressió sindical, solidaritzem-nos i fem un gest

Als equipaments de titularitat municipal de la ciutat hi treballen moltes dones fent tasques de neteja. Una tasca poc valorada socialment i de vegades força dura. Aquest sector està fortament feminitzat i en aquests moments l'Ajuntament té externalitzat aquest servei a través de concursos públics concedits a empreses. EULEN és una de les empreses que fa el servei, una entitat que no dubta a reprimir sindicalment a les seves empleades amb la finalitat de posar-los la por al cos i endur-se'n les condicions laborals. L'objectiu no és cap altre que ampliar els marges de benefici i disposar d'una massa laboral submisa i obedient.

El cas és que recentment aquesta empresa ha iniciat un procés de sanció a diferents treballadors, ha acomiadat a la treballadora Ana Pozo i s'ha dedicat a retallar hores en diferents dependències municipals. Una pràctica, la de la intimidació patronal, molt antiga i eficaç, i que els càrrecs electes no hauríem de permetre de cap de les maneres. Cal trobar una solució a curt termini, és a dir, readmetre la treballadora acomiada, retirar la sanció i replantejar la retallada d'hores. Tot això amb el benentès que a llarg termini cal explorar noves formules de gestió i realització de les tasques de neteja, com ara crear una cooperativa de serveis o remunicipalitzar el servei, amb la finalitat d'optimitzar la qualitat del servei, garantir drets laborals i socials i crear i generar riquesa al propi territori.

Els episodis de repressió sindical i laboral generen reacció, mobilització i solidaritat, és per això que la CUP dóna suport al 100% a les treballadores afectades, secunda les convocatòries, participa de la campanya i portarà al proper Ple de dilluns 16 de gener aquest cas en forma de prec i/o pregunta.