dijous, 12 de gener del 2012

Devesa-Güell: la Girona dels barris pica a la porta

Habitualment els partits polítics fan reunions amb entitats i col·lectius de tota mena en període pre-electoral i malauradament acostumen a desentre-se'n un cop passades les eleccions. Una dinàmica que ni jo ni la CUP compartim perquè considerem que és un greu error centrar-ho tot només en períodes electorals. Sigui com sigui, els barris gironins bullen d'activitat i la llista de demandes acumulades és gruixuda. La nostra obligació és escoltar i intentar solucionar problemes.

El barri de la Devesa-Güell ha experimentat un important creixement en pocs anys i ha esdevingut una nova centralitat per a la ciutat, un espai de referència que pivota al voltant de dues grans icones: la Devesa i el vial del tren, que en marquen els límits i en dibuixen la fesomia.

Una activa associació de veïns, un variat teixit associatiu, un comerç dinàmic i una pila d'activitats imprimeixen caràcter i identitat al barri, quecom la resta de barris gironins, té una bona pila de demandes i reivindicacions.

D'aquestes necessitats i demandes en destacaria especialment dues: posar a disposició de l'Associació de Veïns un local social per reunir-se, i posar fil a l'agulla al tema la Devesa, un parc urbà singular que necessita atencions de forma gairebé urgent.

Descartar la construcció d'un pavelló al seu interior ha estat un primer pasm i dotar l'espai d'un Pla Especial de Gestió en serà el segon. Però correm el risc de quedar ancorats en aquest pas, i mentre no es desenvolupa legalment aquesta figura jurídica ens podem trobar amb una progressiva degradació de l'espai.

Em constra que el nou govern està fent passes per millorar la Devesa però crec que aquest patrimoni tan singular ho és de tothom, i per tant ens correspon a tots els gironins i gironines aportar el màxim per tal que la nostra Devesa sigui un motiu d'orgull, ja que ara mateix no ho és al 100%.

L'AV reclama entre d'altres coses que es prohibeixi l'accés del trànsit rodat a l'interior del parc, que s'aclareixi el futur de la Fira de Girona i de la ubicació del Mercat Setmanal, que es millori la mobilitat i es pacifiqui el trànsit en determinats punts del barri, com per exemple a les places Miquel de Palol i Prudènci Bertrana o bé a la Ronda Ferran Puig.... Demandes totes elles que mereixen ser escoltades, valorades i en la mesura del possible executades.