divendres, 24 de febrer del 2012

Solidaritzem-nos amb les valencianes i valencians

Els fets succeïts recentment al País Valencià i concretament a la ciutat de València, evidencien l'esgotament d'un règim conservador hegemonitzat pel PP. Un règim que ha emprat la violència contra els estudiants de l'IES Lluís Vives de la forma més crua i antidemocràtica. La policia nacional espanyola s'ha dedicat a escampar el pànic i el terror pels carrers de València, i ha fixat la seva intolerància i violència en uns joves adolescents que han dit prou i s'han alçat en rebel·lia.

Les brutals càrregues policials, l'ús indiscriminat de gasos lacrimògens i pilotes de goma, el balanç esfereïdor de ferits i detinguts, no fa més que reforçar l'exigència de dimissions polítiques, començant per Sànchez de León, governadora del govern espanyol a València. I sobretot cal exigir responsabilitats en els responsables policials al servei de l'ocupació espanyola, que encara viuen instal·lats en el franquisme i els seus mètodes repressius.

L'enorme coratge del jovent valencià ha fet esclatar una primavera valenciana que tard o d'hora havia d'arribar, perquè la corrupció i violència del PP s'havia convertit en asfixiant per a una societat com la valenciana, que com molt bé diu en Xavi Sarrià, "ha perdut la por".


Amb aquestes ratlles encoratjo tothom a participar en les mobilitzacions de suport que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), entre d’altres, organitza en diverses poblacions per mostrar la seva solidaritat amb els estudiants revoltats pel dret a rebre un ensenyament en dignitat. Igualment, aprofito per anunciar el suport de la CUP a la convocatòria de vaga del proper dimecres dia 29 de febrer al conjunt d’Universitats dels Països Catalans contra la privatització de l’educació i les retallades.