divendres, 25 de maig del 2012

Un any a l'Ajuntament, un any de lluita

El 22 de maig va fer un any que la CUP va obtenir representació a l'Ajuntament. Va ser una nit històrica, i una bona alegria per a la militància de la CUP i la ciutadania que va decidir donar-nos suport.

Ha passat un any i en aquest temps hem tingut temps de veure els intringulis de l'Ajuntament i la complexitat de la realitat, alhora que la misèria de la política. Durant aquest any he conegut més la nostra ciutat, m'he aproximat a més problemàtiques difícils de resoldre i he tingut l'ocasió de veure les limitacions de la política i, sovint, de les ideologies.

Però precisament avui soc molt més conscient de la necessitat de lluitar, de treballar al cantó de la gent, dels barris, de les entitats, dels col·lectius, de les petites empreses de barri, dels treballadors i treballadores. La política és i ha de ser una eina al servei del poble, de la ciutadania i tenir veu al Ple de Girona ens dóna l'oportunitat de fer aflorar injustícies i de portar-hi les demandes dels nostres barris, que de Taialà a Sant Ponç i de l'Avellaneda a Campdorà n'hi ha molts i amb moltes necessitats.

Reconec que no m'agrada gens la dinàmica institucional i reconec, també que detesto el protocol i d'altres elements que semblen inherents a les institucions. El que m'agrada és el contacte amb la gent del carrer. Procuro portar un equilibri, i també sóc conscient dels riscos d'una institucionalització progressiva. La clau és estar en contacte amb la realitat del carrer, cosa que molts partits polítics han perdut completament.

La CUP mai ha volgut fer discursos messiànics; les coses són complicades i la crisi salvatge que estem vivint dibuixa un panorama cada cop més complex. Per combatre-la calen eines per denunciar les injustícies i l'ofensiva neoliberal que estem vivint, i la CUP vol ser una eina al servei del poble. Continuarem treballant incansablement en la mateixa direcció, amb errors i encerts, segur. Però continuarem lluitant i sols no podem: us necessitem, i per això us us demanem ajuda. La lluita serà més productiva si la fem plegats. Ens veiem a la plaça, al carrer!