dijous, 28 de juny del 2012

#28J Lluitem per l'alliberament LGTB

Avui és 28 de juny, dia per l'Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual. Una jornada de lluita, de treball, que ens serveix per recordar un any més que encara molta feina per fer en el terreny del respecte per la diversitat sexual. La discriminació contra gais, lesbianes, transexuals... és una problemàtica social que afecta amb una cruesa inimaginable milers de persones als Països Catalans i arreu del món. I malgrat tot, ha estat i continua essent una qüestió amagada i menystinguda en la nostra societat.
Prejudicis, estigmes, tabús i discminacions minen cada dia la felicitat i el benestat de milers de conciutadans nostres, i tot això passa davant nostre mateix, sovint amb la nostra (conscient o inconscient) complicitat. Per això és bàsic que els sectors i col·lectius més conscienciats de la nostra ciutat esmercem tants esforços com calguin per fer sortir a la llum pública aquesta qüestió, i convertir-la en una lluita prioritària en la defensa dels drets individuals i contra la discriminació, tant des del carrer com des de les mateixes institucions.

És per això que us animo a participar en els actes organitzats per la Comissió Unitària 28 de Juny a Girona en motiu d'aquesta diada, que començaran avui a les 8 del vespre al Pont de Pedra, amb una manifestació encapçalada amb el lema "Ni un pas enrere. Les llibertats i els drets no es toquen", i que continuaran durant aquesta setmana i la que ve.