divendres, 29 de juny del 2012

Jo no et reconec!

Des d'ahir, Girona s'ha convertit en una ciutat tristament blindada policialment. Un cop més, hem vist com mesures de seguretat excepcionals i desproporcionades han alerat la vida diària del nostre municipi. I tot per la visita de l'indesitjable de Felip de Borbó, a qui als espanyolistes i als poderosos agrada dir que és "Príncep de Girona".

Un any més aquest personatge visita la nostra ciutat, convidat per les elits econòmiques i polítiques que, sota el paraigües de la Fundación Príncipe de Gerona, s'han proposat millorar la imatge d'una monarquia, l'espanyola, i d'una dinastia, la borbònica, que acumula un immens llistat de greuges envers el nostre poble.

Un any més, doncs, ens toca plantar-li cara. Com fem des d'aquell 1990, en què el príncep ens va visitar per primer cop per rebre, amb tots els honors, el nomenament de Príncep de Girona, avui ens toca sortir al carrer per dir-li que no és benvingut i que no el reconeixem. Però també dins de les institucions podem intentar fer alguna cosa. Per això des de la CUP hem presentat una moció, que es debatrà el 9 de juliol, que demana que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona, i que exigeixi a la casa reial espanyola que deixi d'utilitzar-lo.

Per tot plegat us encoratjo a participar en la manifestació que s'ha organitzat aquest vespre contra la presència de Felip de Borbó a Girona, que sortirà a les 19h de la plaça del Vi. Construïm la República dels Països Catalans! Jo no et renonec!