dilluns, 2 de juliol del 2012

Noves puges de l'aigua, la llum, el gas...

Amb l'entrada de juliol es materialitza una nova puja de serveis bàsics com són la llum (que augmenta un 3,95%) i el gas (que puja un 2,26%). Aquests augments s'han d'afegir al de l'aigua (que recentment va pujar al voltant d'un 3%), però que segons les previsions i intencions de les pròpies companyies és que s'encareixi més, al·legant raons de manteniment, cost real del producte i baixada de consums).

Estem parlant de percentatges moderats però que sumats comencen a copejar amb força les malmeses economies familiars, ja molt castigades per la crisi i els seus efectes col·laterals. A aquestes puges cal afegir-hi d'altres increments com ara el copagament sanitari, els augments en el preu dels carburants o l'encariment de productes de primera necessitat com ara el vestit, el calçat i l'alimentació. Si a tot això hi afegim els increments d'impostos que aplica indiscriminadament el govern del PP en àmbits com l'IBI i previsiblement l'IVA ens trobarem amb què moltes famílies han vist dràsticament reduïda la seva capacitat adquisitiva. I no parlem ja de les retallades de sou que han patit molts treballadors del sector públic i privat, agreujades per una nova legislació laboral que els castiga encara més.

En definitiva, que els de sempre ho haurem de passar pitjor per arribar a finals de mes, i tot això mentre alts directius d'empresa acumulen salaris i beneficis que multipliquen fins a 20 els ingressos obtinguts per la gent treballadora que s'ha d'arremangar per guanyar-se la vida i poder alimentar, vestir i calçar els seus fills. Tot plegat és una vergonya indecent per un país que pretén ser la vuitena potència mundial, en paraules de prepotents imperialistes com Rajoy, Zapatero, De Guindos i d'altres personatges similars.