dimecres, 8 d’agost del 2012

En suport a Sanchez Gordillo

Hem conegut a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació convencionals que un sindicat andalús (SAT) ha realitzar una acció activa i no violenta en un hipermercat de Sevilla, consistent en carregar carros de menjar per donar-los a un menjador social per la gent més necessitada.

L'ona criminalitzadora ja s'ha estès com una taca d'oli i l'aprenent de franquista Jorge Fernandez Díaz (quina vergonya que un paio així sigui d'origen català) ja s'ha afanyat a qualificar l'acció de gairebé terrorisme i a ordenar la detenció de sindicalistes.

Entre els activistes hi era present el sindicalista, alcalde de Marinaleda i diputat electe al Parlament d'Andalusia Juan Manuel Sanchez Gordillo, que en una mostra de dignitat, valentia i determinació s'ha enfrontat a l'establishment, donant exemple del que hauria de ser un servidor públic a la ciutadania. Persones com ell, disposades a arriscar-se i a desafiar als poderosos és el que dignifica una tasca com la política, que des del meu punt de vista només té sentit com a vocació de servei. Malauradament el que abunda en la política son lladres en corbata i "vivillos" acomodats que de cap de les maneres estan disposats a arriscar-se pel poble.

Mercadona és una empresa la qual el seu cap i accionista principal s'ha convertit en la tercera fortuna de l'estat espanyol, a base d'especular amb els aliments, explotar treballadors, rebentar preus i copar el mercat, tot carregant-se els petits productors i monopolitzant el mercat de l'alimentació. Tot això mentre hi ha gent morint-se de gana pels carrers per culpa de la crisi social que han creat els mercats i banca. Per denunciar-ho, un grup de gent ha dit prou i ha decidit fer desobediència civil i socialitzar béns com l'alimentació, en un estat en què els delinqüents fiscals son premiats i indultats i on els xoriços amb corbata abunden i molt.
Tot el meu suport a Sanchez Gordillo i als sindicalistes del SAT, que han donat una lliçó de dignitat i integritat als pallassos de Toxo i Mendez (CC.OO i UGT respectivament) que ara els ha agafat per encorbatar-se i anar a retre homenatge al rei dels espanyols.

1 comentari:

Relatus ha dit...

Estic totalment d'acord amb el comentari "Malauradament el que abunda en la política son lladres en corbata i "vivillos" acomodats que de cap de les maneres estan disposats a arriscar-se pel poble", per això ja fa temps que he deixat d'escoltar-los (si em permet's, d'escoltar-vos) i confiar que la independència vindrà de la pròpia ciutadania, que ja n'està ben tipa d'aquest circ. Evidentment no tothom està dins el mateix sac i potser el senyor Sanchez Gordillo és només una persona emprenyada que ha actuat en calent alhora de combatre les injustes mesures que ambdós governs estan aplicant contra els ciutadans (mentre la tolerància amb segons qui continua a l'alça). M'agrada pensar que sí, però també crec que s'hi podria haver mirat més en les formes perquè legalment té totes les de perdre. No sé si l'acabaran expulsant del partit, només li posaran una multa o res però també hi ha la possibilitat que tot plegat sigui una estrategia per retornar una mica de credibiitat a la classe política i avitar així que els de sempre caiguin de la poltrona on tenen el cul tan ben assentat.
Potser si la iniciativa tingués continuat, ara de manera organitzada i transparent, seria més creible i serviria per alguna cosa.