diumenge, 2 de setembre del 2012

Els drets laborals en perill (també a l'Ajuntament de Girona)

Abans d'ahir, com cada divendres, els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Girona i d'altres administracions, es van concentrar per protestar contra les darreres retallades (eliminació de la paga extraordinària de Nadal, supressió de dies de vacances...).

Probablement no som conscients dels temps que estem vivint; en pocs anys estem assistint a una reculada social remarcable, i la nostra manca de perspectiva en termes històrics ens impedeix visualitzar i copsar l'abast de les mesures que està impulsant el PP i que, recordem-ho, va iniciar el govern del PSOE amb el sempre entusiasta suport dels convergents.

En poc temps la reculada ha estat espectacular, i la pèrdua de poder adquisitiu de les classes populars i treballadores és molt gruixuda. Entre les pujades indiscriminades i no progressives d'impostos (IBI, IVA, IRPF...) l'escalada del preu del combustible, l'euro sanitari i la famosa llista de medicaments, l'augment del preu de la llum, l'aigua, la calefacció i la reducció d'ingressos dels i les treballadores (retallades salarials, congelacions salarials, supressió de pagues extraordinàries, aplicació de la reforma laboral de la patronal...), la cosa s'ha complicat i molt.

Tirar endavant una família i viure amb dignitat s'està convertint en una autèntica proesa. Alimentació, calçat, despeses d'escola, vestit, gas, aigua, llum, d'altres despeses... Els herois nacionals de Catalunya són les classes populars que tant lluiten per sobreviure! I tot això mentre els delinqüents de la banca campen lliurement i amb les butxaques ben plenes; o mentre el nostre Ajuntament continua pagant sous de luxe a càrrecs de confiança o gastant-se una quantitat brutal de quartos amb foteses supèrflues com ara els famosos llums de Nadal.

Això és inacceptable i els càrrecs electes no ho podem acceptar. Com a mínim hem de manifestar la nostra disconformitat amb aquesta deriva tan perillosa que lamina les bases de la convivència; no podem acceptar convertir-nos en un paradís per banquers, turistes russos o industrials que exporten; volem un mercat intern sa i amb persones que puguin desenvolupar un projecte de vida digne. Per tot això la CUP lluitarà amb totes les seves forces i eines, al carrer i a les institucions, al cantó de la seva gent, al cantó de les classes populars!