divendres, 26 d’octubre del 2012

Avui són Fires! Avui és festa grossa!

Falten poques hores perquè comencin les Fires de Girona, les populars i les de sempre, les dels petits i petites, les dels joves de 0 a 90 anys (o més!), dels dels balladors, les dels amants de la música, del teatre, del cinema, de les barraques, les dels que frisen per halar castanyes, moniatos i entrepans a barraques.

Falten poques hores perquè la Fal·lera gironina faci el seu mític i ritual ball a la plaça del Vi, tot un dansa arrelada a la nostra ciutat. Cercaviles, correfocs i Diables de l'Onyar, castellers i Marrecs de Salt, , concerts al carrer, les Fires Populars i les Olimpíades Populars, festa, disbauxa, trobades amb amics i algun excés típicament mediterrani i català, la bateria de Girona, les atraccions de la Devesa, les titelles, el circ, els "cavallitus". Parades d'artesans, embotits, licors, galetes, dolços, formatges, productes de qualitat i proximitat. Oferta gastronòmica, restaurants, bars, casals populars, activitats als carrers, als barris, arreu.

Olor de castanyes, fulles de la Devesa que cauen, riures i somriures, ganes de viure la festa i d'oblidar misèries, penes i desamors. Avui i durant més d'una setmana tenim la sort de viure amb intensitat la nostra festa. Visca les Fires! "La ra la ra, la ra la ra, avui són Fires, avui són Fires de Sant Narcís", canta i canta la Fal·lera gironina.