dimarts, 2 d’octubre del 2012

Notícia negra sobre el tren convencional

Sembla ser que s'acaba de consumar una molt mala notícia per la gent de Girona, especialment per la gent que viu als voltants del barri del Sant Narcís i del Parc Central. EL "Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda (PITVI), que estableix la nova política de Foment i que té com horitzó temporal el 2024, presentat al Congrés avui per la ministra Pastor, deixa clar que tots els compromisos de soterrament i de desaparició de viaductes queden anul•lats i que a partir d’ara aquest passa a ser un tema urbanístic de competència municipal i autonòmica.

En d'altres paraules, que ens l'han fotut i ben fotut. Totes les promeses grandiloqüents s'han traduït en un no res. La prepotència del tripartit PP-PSOE-CiU alhora de menystenir la ciutadania (en rebutjar la proposta de referèndum ferroviari a Girona) s'ha transformat en una humiliació. Tanta xuleria, tanta fatxenderia... de què els ha servit? Realment aquesta és una molt mala notícia però ara hem de mirar endavant, refer els ponts amb la ciutadania, demanar ajuda exterior i trobar solucions per les zones depauperades i destrossades per les barrabassades d'ADIF i els enganys dels polítics del sistema.

És una prioritat absoluta refer aquestes zones (Parc Central, Barri de Sant Narcís, espais adjacents...), deixar-nos de somnis faraònics i fer aterrar a la realitat als partits polítics que es van enlluernar amb tants de deliris de grandesa. Espero que els representants del PP, PSOE, CiU i els altres que es van creure les mentides de l'estat donin explicacions i siguin valents. Que donin ells la cara i s'asseguin davant dels veïns d'uns barris i una gent que han estat maltractats i humiliats.