divendres, 5 d’octubre del 2012

Resum de la Junta de Portaveus i de les Comissions Informatives

Junta de Portaveus

Ahir dijous 4 d'octubre es va celebrar una Junta de Portaveus on hi eren presents l'Alcalde, i els portaveus de CiU, PSC IC-V i la CUP. El PP es va abstentar i excusar. Evidentment el tema central era el projecte ferroviari i l'anunci de que Foment no iniciarà les obres de soterrament del tren convencional ni l'enderroc del viaducte.

L'alcalde i el portaveu de CiU afirmen que ADIF garanteix la reposició del Parc Central, que al mateix Parc Central ADIF hi ubicarà un "caputxó" d'accés a les vies del TAV i que enllaçarà amb l'Estació actual del tren convencional. Ambdós expliquen que ADIF té clar que l'estació provisional serà definitiva i que la reforma del Parc Central s'haurà de fer en dues fases o velocitats. Una primera fase d'endreça pagada per ADIF (que s'hauria de resoldre en qüestió de pocs mesos un cop ADIF finalitzi l'obra del TAV cap al juliol de 2013 i que en el cas del carrer Gironella afirmen que les obreres duraran uns 5 mesos) i una segona fase oberta al concurs de professionals per tal de restituir definitivament el parc i ubicar-hi els serveis que necessiti la ciutat i que compleixi alhora la funció d'espai de transició i comunicació entre diferents barris.

Puigdemont i Ribas creuen que el millor serà comptar amb experts de fora de Girona + ciutadania i començar a treballar en un projecte, el finançament del qual probablement serà a càrrec del propi municipi.

L'Alcalde fa la proposició als diferents Grups Municipals de fer una Declaració conjunta i per part meva li proposo que el millor seria fer un gran acte d'unitat i de força obert a grups municipals, entitats ciutadanes i representats electes del territori com ara diputats i/senadors. Respon que no és incompatible una cosa amb l'altre i que en tot cas dilluns fem la Declaració i més endavant aquesta escenificació.

Dit això i abans que jo ho proposi, el portaveu d'ICV-EUiA proposa la convocatòria d'una Audiència Pública, proposta a la qual jo dono suport plenament, el més aviat possible. Responen que millor fer-la passat festes

Un cop finalitza la junta pregunto a l'Alcalde si té la certesa de que el viaducte té una vida útil llarga i si hi ha risc de degradació i perill. Respon que no.

 
Comissions informatives

Alcaldia

S’ajorna pel ple extraordinari del 22 d’octubre la aprovació definitiva de l’ordenança de civilitat perquè no hi ha hagut temps de respondre les al·legacions. Informen que aviat entrarà en servei la nova sala de premsa i portarà el nom el nom de Miquel Dilmé.

Ciutadania

En Jordi Fàbrega i en Joan Alcalà informen dels següents temes

Porten a aprovació inicial el reglament de la Taula Municipal sobre Canvi Climàtic. Informen també que entraran en servei espais espais lliures per a passejar els gossos a diferents indrets de la ciutat i que un d'ells ja està en servei. Parc del Migdia, Devesa, Mas Masó, Vista Alegre i Palau (a l'espai reservat per al proper institut!!).

Han inaugurat "Fes-e-dit", un sistema de carsharing gestionat per una empresa que ha ubicat dos aparcaments a la zona de la Devesa.mena d’autoestop electrònic, amb dos aparcaments lliures a la devesa.

Alcalà informa sobre l'impacte dels cotxes que entraran per la nova sortida centre de l'AP-7, que es preveu que augmentarà el volum de trànsit a la zona en un 40%. Informa també que s'ha reunit una comissió tècnica del Pla d'Accessibilitat, que en breu es convocarà la Taula de Mobilitat i que s'hi convidarà a Mifas

Promoció i ocupació

S'informa que Hipercor vol tirar endavant un nou pis a sobre i que la plaça Salvador Dalí serà remodelada a fons.

Es farà una declaració a favor de les Cooperatives, cosa que coincideix amb la moció que presenta la CUP respecte al tema.

Comissió d'Hisenda

Ajuntament ha arribat a un acord amb els treballadors/es municipals, "esprement" al màxim el decret.

Serveis a les persones

Es porta a aprovació la creació del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals.

Educació: hi ha hagut 118 preinscripcions per a la nova EB La Devesa. Obriran el proper dilluns 8 d'octubre.

Joventut: La regidora diu que portaran el Pla Local de Joventut a debat al Ple de novembre, com així ho vam plantejar tota l’oposició. Tanta pressa que tenien i encara no sabien l'import de la subvenció, ni tan sols saben si els l'hauran concedit, excusa per aprovar-ho en junta de govern tan sols.