diumenge, 17 de març del 2013

La deriva antidemocràtica del PP

La deriva antidemocràtica del PP és una constant des de fa anys i entronca amb el passat franquista i feixista que té aquest partit polític, que fou catapultat a les esferes del poder de la mà d'un dels personatges més repulsius i indesitjables de la història recent d'Espanya com és José Maria Aznar, un totalitari disfressat de demòcrata que ha utilitzat tots els ressorts del poder per imposar el seu ideari.

Els hereus del franquisme sociològic s'han alimentat durant dècades del populisme i l'autoritarisme, fomentant una cultura antidemocràtica que l'ha portat a ser efectivament una de les dretes més ferotges d'Europa. Un partit polític neoliberal sorgit del pacte tardofranquista, espanyolista i antidemocràtic, una combinació explosiva i perillosa per a la convivència, incapaç d'acceptar el pluralisme i disposat a utilitzar i emparar l'ús de la força per tal d'impedir els anhels de llibertat del poble català.

Ara, el seu portaveu al Parlament de Catalunya es dedica a criminalitzar l'independentisme, a atacar les institucions comarcals, a reivindicar una ràpida recentralització i a agafar-la amb l'Alcalde de Girona. No seré jo qui defensi la dreta convergent, però allò que decideixi democràticament un municipi com Girona és cosa dels gironins i les gironines, no d'un "xaquetero" que ha passat d'UDC al PP. Si Enric Millo es pensa que intimidarà l'independentisme o el farà recular en les seves conviccions ho té molt magre. Ha de saber que els règims caducs i en fallida acostumen a reaccionar com ho fa ell, és a dir, de forma patètica i autoritària. I aquesta actitud és l'avantsala del que ha de venir, és a dir, el trencament del règim i el naixement de la llibertat d'un poble. Que s'hi posi fulles aquest personatge perquè l'evolució històrica  de la democràcia és imparable i ni ell ni els seus amics del PP i la Falange podran aturar la història.

El dia 26 de març la CUP presentarà una moció per declarar persona 'non grata' la Delegada del Govern espanyol a Catalunya. Ho farem perquè tenim dret a fer-ho, de la mateixa manera que fa poques setmanes es va retirar un títol honorífic al dictador Primo de Rivera. L'obsessió malaltissa i identitària de  Llanos de Luna és insuportable. Aquesta senyora, en comptes de centrar esforços contra la crisi  no té res més a fer que perseguir ajuntaments democràtics. Per això presentarem aquesta moció, perquè no tenim perquè aguantar aquest personatge insignificant.

Els imperialistes espanyols només entenen un llenguatge, el de la no-raó, el de la imposició. Ells insulten, menystenen, fins i tot arriben a amenaçar amb l'ús de la força. Nosaltres responem amb mobilització i democràcia. Ells tenen un passat franquista, nosaltres tenim la força dels qui lluiten per la llibertat, la democràcia i la justícia social. Visca els Països Catalans lliures!