diumenge, 11 de maig del 2014

Torras Papel i Nestlé. Dues fàbriques al #PleGirona

Demà dilluns 12 de maig al Ple de Girona hi haurà un moment per als treballadors i treballadores de Torras Papel, les més de 130 persones que patiran en pròpia pell l'ERO que els pot deixar sense feina. Es presentarà una moció pels mateixos treballadors i per l'alcalde de Sarrià de Ter.

L'impacte econòmic, emocional i històric de la noticia de tancament no deixa indiferent a ningú i tindrem l'oportunitat d'escoltar testimonis que estan patint aquesta desgràcia que és el tancament d'una empresa. Per desgràcia, el neoliberalisme i la globalització continuen la seva sagnant campanya contra la classe treballadora, fomentant la precarietat i el tancament d'empreses, l'atur i l'enriquiment sense límits d'unes elits que viuen aïllades del món que els envolta. Em remeto a la necessària mobilització i solidaritat per part de tothom. Només si lluitem i som solidaris podrem resistir el cop dels poderosos.

I l'altre tema a tenir en compte és la petició que fa la fàbrica Nestlé de construir una torre de 50 metres per a modernitzar el procés productiu de la planta de Girona. Aquesta fàbrica produeix cafè que és exportat arreu del món. Els directius argüeixen raons tècniques i econòmiques per a poder instal·lar aquesta torre i s'intueix que sinó es donen els permisos això pot posar en risc la viabilitat de la planta de Girona.

Per part de la CUP som conscients de la importància dels centenars de llocs de treball que manté la Nestlé a Girona però també som conscients que el complex es troba ubicat arran del riu Ter i que cal ser molt escrupolosos i exigents amb els requeriments ambientals. Tant els directius com l'equip de govern de CiU i el PSC relativitzen les nostres reticències ambientals (l'impacte visual i paisatgístic d'una torre de 50 m)  i aflora el fantasma de la possible fugida de l'empresa si troben massa impediments. Apareix subtilment però apareix. Res de nou ni res que ens intimidi. Actuarem amb seny i rigor i no ens tallarem ni un pèl a l'hora d'exigir el compliment de la llei i el respecte per l'entorn natural que envolta el complex fabril.