dijous, 1 de gener del 2015

Gent treballant a temperatures sota zero en centres educatius

El sindicat CC.OO ha denunciat que a Girona un cop més les treballadores i treballadors del sector de la neteja han de fer la seva feina a temperatures sota zero. Les vacances nadalenques suposen un període en que els equipaments educatius i esportius de la ciutat aprofiten per fer neteges especials a fons i és clar, els responsables municipals opten per parar calefaccions i fer estalvi econòmic i energètic a costa de la salut dels treballadors.

La mesura és vigent des de fa una pila d'anys; conec el tema a fons perquè professionalment he tingut ocasió de comprovar-ho, no és un fenomen nou. I no em val l'excusa de l'estalvi energètic perquè hi ha mesures perfectament homologables i compatibles per tenir estalvi energètic i compatibilitzar-ho amb una temperatura òptima de treball. Em costa molt d'acceptar excuses d'aquest tipus quan tothom sap que a l'ajuntament els despatxos dels electes i del personal és ben calentó. I sovint exageradament calentó!

En l'època del tripartit això ja passava, i amb els convergents es torna a repetir. Em consta que hi ha conserges que s'han queixat més d'un cop però cada any és repeteix el mateix. Cal trobar solucions i no permetre mai més que la classe treballadora hagi de patir aquest tracte denigrant.