dilluns, 4 d’abril del 2011

Memòries i balanços de la gestió de govern

Durant les darreres setmanes hem vist com les diferents àrees de l'equip de govern han anat presentant memòries anuals i balanços de la seva gestió. Evidentment, és necessari i positiu es dugui a terme aquesta pràctica, que hauria de ser una obligació per les diferents regidories que conformen el govern municipal.

El que no tinc tant clar és si aquesta és la fórmula més indicada. Que siguin els mateixos governants els encarregats de valorar la seva actuació fa que aquest tipus d'actes acabin esdevenint una acció de propaganda i d'autobombo, en comptes d'un exercici d'autocrítica o una avaluació rigorosa del treball fet a cada àrea.

Per això penso que cal trobar maneres de fiscalitzar de manera més democràtica i imparcial la gestió del govern municipal. Hem d'establir indicadors que ens permetin copsar quin és el grau de compliment i correspondència entre allò planificat al principi del mandat i allò que finalment s'ha dut a terme.

1 comentari:

Rapanuy ha dit...

Això em fa recordar aquella famosa frase política que diu "puedo prometer y prometo", que normalment sol acabar en: del promès ni me'n recordo.

Una salutació.