dissabte, 12 de febrer del 2011

Replantegem Domeny, racionalitzem la política urbanística

Al sector de Domeny s'hi estan desenvolupant unes obres d'urbanització bàsica (obertura de carrers, clavegueram, xarxa bàsica de serveis...) que serviran per assentar les bases d'un nou creixement al sector oest del nostre municipi. Els desenvolupaments urbanístics que preveu el POUM i el Pla Parcial (aprovat amb els vots favorables del tripartit local i amb un 'agressiu' Joan Pluma al capdavant d'Urbanisme) parlen d'uns 1200 habitatges nous i d'uns 2000 nous habitants.

És evident que aquestes previsions van estar fetes en el zènit de l'onada especulativa però ara que la bombolla immobiliària  ha esclatat és absurd continuar amb el mateix paradigma de fa uns anys. Cal racionalitzar la política urbanística, adequar-la a l'actual context de crisi i sobretot ser realistes i vetllar per garantir el dret a l'habitatge i la viabilitat ecològica del territori. Projectar 1200 habitatges en un sector tant reduït i sensible ratlla la obscenitat, és absurd. Proposo reduir l'edificabilitat de la zona, rehabilitar el territori  recuperar-ne els  conreus i garantir el paisatge agroforestal de la zona. 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Aixó de domeny és un disbarat.Aquests polítics es pensaven que en quatre dies sant greggori i ggirona s´enganxarien i que tot seria de color rosa.
la bombolla ha reventat i aquí no hi invertirà ni dèu.
Bona proposta la de la cup!

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Tens raó, la bombolla ha reventat i el que no pot ser és que ens pensem que som rics i que podem malbaratar el territori així com així. Cal tornar a ser una mica més humils.