divendres, 4 de març del 2011

Les obres del TAV avancen, el diàleg no!

Aquesta tarda, cap a les 5 aproximadament, he sentit un soroll de mil dimonis prop de casa. He sortir a veure què passava, i m'he trobat amb una andròmina immensa i un parell d'operaris remenant i foradant el carrer Fontajau (jo visc a tocar de la Rambla Xavier Cugat).

Fa mesos que a l'altra vora del Ter les màquines remenen i foraden el subsòl de la Devesa (el soroll és infernal, i es produeix també a altes hores de la nit), o sigui que ja estava preparat: sabia que més d'hora que tard les màquines arribarien a Fontajau. Però m'esperava, almenys, una notificació, alguna cosa que ens indiqués als veïns i veïnes que ens fan passar el TAV per sota del nostre barri. Però res, ni una sola comunicació, ni una sola trucada, correu electrònic... res de res.

El 24 de gener va celebrar-se a Girona una Audiència Pública, en què ciutadania i representants polítics vam debatre i opinar sobre la importància i impacte d'aquestes obres a la ciutat, del greuge que suposa pels barris i per les molèsties que ocasiona i, sobretot, per la manca d'informació i transparència. L'Alcaldessa de la ciutat va declarar amb solemnitat davant de la ciutadania gironina que convocaria un Fòrum Ciutadà per tractar-hi dubtes i qüestions relacionats amb les obres del TAV. Jo m'ho vaig creure, i encara crec que així serà. Espero, doncs, amb candeletes aquest Fòrum, m'imagino que com molts dels presents a l'Audiència del dia 24.

1 comentari:

dani bosch ha dit...

Hola Jordi!
Com ja saps també visc a Fontajau i sobre els sorolls ( 24 hores )de la zona Devesa vaig fer un parell de trucades els tècnics i un avís al portal web de l'Ajuntament. Em vàren comentar que aquest soroll el fa la màquina quan treu la terra i que n'hi havia per una setmana; d'això ja en fa 15 dies!
Felicitats per la feina que feu des de la CUP !