dilluns, 16 de gener del 2012

Avui, roda de premsa i moció sobre la mort de Fraga

Avui ha mort Manuel Fraga, un dels darrers alts càrrecs del franquisme que queden vius. Com el dictador, ha mort al llit i sense ser condemnat per les seves responsabilitats en el règim feixista de Franco. Davant l'allau d'elogis i la manipulació de la versió oficial, des de la CUP creiem que cal recordar el passat franquista d'aquest polític espanyol, i la seva responsabilitat en la repressió i les darreres condemnes a mort del franquisme.

És per això que hem presentat una moció d'urgència per al Ple municipal d'avui, en què es denuncia el fet que Fraga i la resta d'alts càrrecs del franquisme estiguin acabant els seus dies de manera impune i sense ser jutjats ni condemnats per les atrocitats que van cometre. La moció també demana que la Fiscalia General de l'Estat procedeixi "de forma immediata i amb caràcter prioritari a la persecució davant els Jutjats i Tribunals pertinents de totes aquelles persones que van ocupar càrrecs de responsabilitat durant el franquisme".

Presentarem la iniciativa en una roda de premsa avui mateix, a 2/4 de 9 del vespre davant de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi. Us animem a venir-hi per donar-nos suport! Per la memòria i la dignitat: prou impunitat als franquistes!

3 comentaris:

Roger Verdaguer Serrat ha dit...

No hi estic d'acord. No crec que s'hagi de demanar res a la Fiscalia General de l'Estat que ens oprimeix. I no crec que faci falta argumentar-ho més.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Doncs cap problema però nosaltres si que creiem que s'ha d'actuar i que els crims del franquisme i els seus caps destacats no poden quedar impunes després de tot el que ha passat. Fraga és un polític espanyol i com a tal han de ser les instàncies judicials del seu país les que l'haurien d'haver jutjat i empresonat i així és com caldria fer-ho amb la resta.

Roger Verdaguer Serrat ha dit...

Va doncs, argumentem-ho més.

No crec que cap sigla independentista d'aquí hagi de fer ingerència en l'Estat Espanyol si no és per realitzar un boicot tàctic i coordinat per tal d'obtenir la independència, i aquest no és el cas de la moció en qüestió.

Per altra banda penso que aquest tipus de mocions són brindis al sol que sostrauen esforços i credibilitat -pel fet que és de sentit comú que no arribaran enlloc i estan apartades de qualsevol consideració tàctica sobre l'objectiu que ens ateny- d'allà on realment calen. La meva opinió és que devaluen la resta de l'esforç que es fa.

Penso que la CUP fa una molt bona feina i que la continuarà fent. Moltes gràcies.