dimarts, 24 de gener del 2012

CiU normalitza la Guàrdia Civil a Girona

El passat dissabte 21 de gener la Policia Municipal de Girona va organitzar un acte al Teatre Municipal en el qual s'homenatjava a diferents agents que han destacat en la realització del servei. I ves per on un dels guardonats va ser un Tinent General de la Guàrdia Civil, un alt comandament d'aquest cos militaritzat que ha fet mèrits ves a saber en quines tasques.

És realment sorprenent el gir cap a la dreta i cap a postures espanyolistes que el govern de Carles Puigdemont ha fet des que és al govern fa mig any. Pactes amb el PP, assistència a actes de la Guàrdia Civil, condecoracions a un alt comandament d'aquest mateix cos...

No acabo d'entendre la vinculació que té aquest tinent amb Girona i perquè la nostra ciutat ha d'homenatjar a membres d'un cos que durant molts anys ha mostrat una clara hostilitat envers la nostra llengua, terra i cultura. Un cos que ha estat condemnat per tortures, i que va tenir un paper destacat en l'operació Garzón el 1992, en què desenes d'independentistes (entre els quals el regidor del nostre grup municipal a l'Ajuntament de Girona, Carles Bonanventura) van ser detinguts i torturats.

Precisament fa pocs dies un ciutadà català va ser humiliat per la Guàrdia Civil per dur el CAT a la matrícula. Amb aquestes actituds l'únic que fem és normalitzar un cos repressor en terres catalanes, i trair la memòria dels catalans i catalanes que han lluitat durant tantes generacions per la llibertat del nostre poble i la democràcia. Una llibertat que la Guàrdia Civil i d'altres cossos armats de l'estat espanyol sempre ha coartat.

1 comentari:

Xavier ha dit...

Gràcies, Jordi, molt ben expressat!