divendres, 11 de maig del 2012

Càrrecs de confiança i d'altres despeses supèrflues

És ben clar que el llista de càrrecs de confiança que el govern de CIU té en nòmina a l'Ajuntament de Girona supera el que és raonable i està fent vessar la gota d'un got que cada cop és més ple de despropòsits i incongruències. Potser m'equivoco i ja està tot ben calculat i és ben normal i lògic, però personalment tot plegat em sembla indecent.

A banda dels càrrecs de confiança que CiU ha anat nomenant (una bona pila), cal afegir més despeses absurdes que l'equip de govern està duent a terme d'una forma sistemàtica. Despeses incomprensibles i altament costoses com ara una nova sala de premsa, que ascendeix a més de 108.000 euros o els famosos llums de Nadal, que ens van costar un ull de la cara (més de 270.000 euros).

El que justifica totes aquestes despeses és ben simple: imatge. I és que la imatge i el "què diran" els perd. L'obsessió per l'estètica justifica que en temps de crisi social ens puguem gastar tants calers en una nova sala de premsa quan les rodes de premsa es podrien continuar fent on es feien fins ara (de forma més modesta, però igualment digna). I és que n'hi ha que prediquen l'austeritat per una banda, i per l'altra practiquen l'opulència.

Em sembla insultant, humiliant i preocupant que mentre una gran part de la ciutadania gironina navega entre les aigües de la misèria i el cinturó cordat fins a l'asfixiament, d'altres es ventilin els calers de tots en coses tan supèrflues.

Fa unes setmanes l'Alcalde comentava en el marc de l'Audiència Pública sobre pressupostos que es ruboritzava cada cop que veia el catxet d'alguns artistes de l'antic Festival de Músiques Religioses. Doncs el meu cos també reacciona quan veig el "catxet" de l'actual equip de govern, només que en comptes de la cara envermellida el que li passa al meu cos és que l'estomac se li regira de fàstic.

1 comentari:

Xavier ha dit...

Un escrit excel·lent. A més, els assessors, són gairebé tots de la coalició, oi?
I Temps de Flors, no saps pas què ens costa?